12 Ocak 2013 Cumartesi

Leverage



"Leverage" bir grup suçlunun Nathan (Nate) Ford liderliğinde Robin Hood hesabı iyiden alıp kötüye verme hikayesini anlatan bir yabancı dizi. Dizide beş ana karakter var ve hepsinin abartılmış bir uzmanlık alanı var ama bu abartı diziyi heyecanlı kılıyor. Ayrıntılara çok takılan biriyseniz diziyi beğenmeyebilirsiniz. Her sahnede "bu nasıl oldu?" "böyle şey mi olur?" diyebilirsiniz.

Konu

Nate çalıştığı bir sigorta şirketinden oğlunun tedavisi için gereken yardımı ,tedavinin deneysel olduğunu ileri sürerek, sağlamadıkları için ayrılır ve oğlu yardım alamadığı için ölmüştür. Oğlunun ölümünden sonra Nate kendini içkiye verir ve geri kalan herşeyi hayatından siler. İlk bölümde uçak tasarımı yapan bir şirketin ceo'su Nate'in oğlunun durumunu da kullanarak Nate'den kendisinden çalınan(!) yeni uçak tasarımlarını geri çalmasını ister. Bunun için bir ekip kurar ve başına da hırsızlara göz kulak olması için Nate'i koyar. Fakat olaylar farklı bir yönde gelişir.


Karakterler

 

Nathan Ford

Nathan oğlunun ölümünden sonra herşeyi bırakmıştı. Oğlunun ölümünde payı olan sigorta şirketinden intikam alma fırsatı doğunca hırsızlarla birlik olmayı tek seferlik kabul etti. Olaylar beklediği gibi gelişmeyince takımdan ayrılamadı ve daha sonra onlarla beraber Robin Hood olmaya karar verdi. 
Insurance Investigator - Sigorta Dedektifi





  

Eliot Spencer

Eliot grubun aksiyon adamı. 15-20 tane silah üzerine doğrultulmuşken hepsini indirip istediğini alabilir. Abartılı dövüş adamı ve ağır başlı bir abimiz. 
Retrieval Specialist - Geri Alma Uzmanı




Parker

Parker takımın delisi. Daha 8-10 yaşlarında iken kendi evini patlatıyor. Abartılı özelliği heryere sızabilmesi ee sonuçta uzman hırsız kendisi. Her bölümde Parker'ın çılgınca hareketlerini izleyeceksiniz ve tabiki insansı yanları da daha sonraki bölümlerde ortaya çıkacaktır.
Takımın eğlencesi.
Thief - Hırsız

Alec Hardison 

 Hardison takımın teknoloji adamı. Bilgisayarla herşeyi yapabilir. FBI'ın, CIA'in sistemlerin girip bilgi alabilir, şirketlerin güvenlik sistemlerini kırabilir. Kısacası şifreli herşeyi açabilir. Espiri anlayışı biraz kötüdür ve genelde ortamda soğuk rüzgarlar estirtir.
Internet and Computer Fraud - İnternet ve Bilgisayar Dolandırıcısı




 Sophie Devereaux  

Sophie takımın üçkağıtçısıdır. Normalde oyunculukta hiçbir yeteneği olmamasına rağmen iş dolandırıcılığa geldiğin muhteşem bir oyuncu olur. Genelde takımın yüzüdür ve sahaya en çok o çıkar. Hedefle yakın bağlantıyı Sophie kurar. Nathan ile bir geçmişleri vardır ve takıma Nathan sayesinde katılmıştır.
Grifter - Üçkağıtçı












1. Sezon Fragmanı
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder