12 Ocak 2013 Cumartesi

One Piece


Zenginlik, Şöhret, Güç. Bu düyadaki herşeyi ele geçiren adam Korsanlar Kralı Gold Roger. İdamı sırasında söylediği sözler herkesi denizlere gönderdi. "Hazinem mi? İstiyorsanız, almanıza izin vereceğim. Arayın, bu dünyadaki herşeyi orada bıraktım!" O hazinenin ismi "One Piece".


Monkey D. Luffy gelecek korsanlar kralı olmak isteyen adam, amacını gerçekleştirmek için denizlere açılır. Amacı yolunda bir tayfaya ihtiyacı olacaktır, bunu gerçekleştirmek için ise sadece 10 kişinin yeteceğini düşünmektedir (:D). Denize çıkmasından sonra birbiri ardına maceralara atılacaktır ve değişik karakteriyle her birinde dostlar kazanacaktır. Yanlışlıkla bir Şeytan Meyvesi(Akuma no Mi) yemiştir. Bu meyveler yiyen kişi değişik güçler kazandırmaktadır. Luffy ise lastik adam olmuştur. Luffy'nin sembolü haline gelimiş bir hasır şapkası vardır ve Tayfasının ismi Hasır Şapka Korsanlarıdır.


One Piece dünyası dörde ayrılmıştır ve geneli okyanustan oluşur. Korsanlar Kralı'nın hazinesi Grand Line denen, dünyayı dolaşan denizin sonundaki bir adadadır. Her korsan o adaya gitmeye çalışmaktadır. Fakat bu o kadar kolay değildir Grand Line süprizlerle dolu bir denizdir. Grand Line'a tek giriş "Reverse Mountain" denen dağdan geçer. Haritada görünen beyaz kısımlara "Calm Belt" Durgun Deniz denir.Bu denizde hiç rüzgar esmez ve hiç dalga yoktur ve denizin en korkunç canavarları olan Deniz Krallarının bulunduğu yerlerdir.

Gold Roger'ın ölümünden sonra korsan sayısı artmıştır ve karşılarında ise "Marine" denizciler vardır. Denizciler denizlerde asayişi sağlamaya çalışan bir kurumdur.

Hasır Şapka Korsanları



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder