28 Ocak 2013 Pazartesi

Naruto Shippuuden


220 bölümlük Naruto serisinin devam serisidir. Naruto, ustası Jiraya ile 3 çıtığı yolculuktan Konoha'ya döner. Sasuke ise hala Oruchimaru'nun yanındadır. Naruto geçen bu üç yılda olgunlaşmış ve iyi bir shinobi olmuştur. Fakat kendisi hala bir genindir1, arkadaşlarının hepsi ise chunin2 olmuştur. Neji ise jounin3 olmayı başarmıştır. İlk seride başlarına bir sürü dert açan Gaara ise Sunagakure4 köyünün Kazekage'si5 olmuştur.



Jiraiya 3 yıllık süre boyunca hem Naruto'yu eğitmiş hem de onu Akatsuki'den6 korumuştur. Naruto köye döndüğünde Sunagakure'de ise Akatsuki harekete geçmektedir. Bir Jinchuuriki7 olan Gaara'yı hedef almaktadırlar. Gaara ise Kazekage olarak köyünü korumaya çalışacaktır. Naruto ise köye döndükten sonraki ilk görevi olarak Sunagakure köyüne yeni takımı ile gidecektir.



Shippuuden serisinde asıl konu olarak Akatsuki ve Sasuke vardır. Akatsuki Kuyruklu Canavarları toplamaktadır. Sasuke ise abisinden alacağı intikama odaklıdır ve gözü başka hiçbirşeyi görmez. Naruto, Sasukeyi köye geri götürmek için elinden gelen herşeyi yapmaktadır, fakat Sasuke gittikçe karanlığa batmaktadır. Hikaye ilerledikçe Akatsuki'nin asıl amacı ve karanlık yüzü ortaya çıkacaktır. Naruto ise amacı doğrultusunda güçlenmeye devam edecektir, Hokage olmak için.






1Genin: Ninjalığın en düşük rütbesi
2Chunin: Ninjalığın ortanca rütbesi, takım kaptanı olunur
3Jounin: Ninjalığın yüksek rütbesi, profestoneller
4Sunagakure: Gizli Kum Köyü
5Kazekage: Gizli Kum Köyü'nün lideri ve en güçlü shinobisi
6Akatsuki: Akatsuki birçok köyden kaçak ninjaların kurduğu gizli amaçları olan, Jinchuuriki'leri avlayan bir örgüt
7Jinchuuriki: Kyuubi gibi çok miktarda chakraya sahip canavarların bir insanın vücusuna mühürlenmesinden sonra o insana Jinchuuriki denir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder