18 Ocak 2013 Cuma

Once Upon a Time



Bildiğiniz bütün çocuk masallarını düşünün, Pamuk Prenses, Kırmızı Başlıklı Kız, Cindirella, Pinokyo, Hansel ve Gratel... Emma 28 yaşında, doğduğu günden beri ebeveyinleri yanında değil. Hayatı kendi başına yaşamaya alışmış. Fakat 28 doğum gününde evlatlık verdiği oğlu Henry onu bulur ve yanında gelmesi için ısrar eder. Henry'e göre Emma'nın çok önemli bir görevi vardır. Büyük laneti bozmak ve tüm masal kahramanlarını kötü kraliçeden kurtarmak. Henry'i evlat edinen kişi ise kötü kraliçeden başkası değildir. Emma bir anda kendini bu sıradışı masallar dünyasında bulacaktır, Storybrooke'da.



Emma Swan


28 yıl önce kötü kraliçenin lanetinden kurtulan tek kişidir ve şimdi diğerlerini kurtarmak onun görevidir. Henry onu bulup Storybrooke'a götürür ve olaylar başlar.


Henry Mills


Emma'nın evlatlık verdiği oğlu.Elinde hep bir masal kirtabiıyla dolaşır ve içindekilerin doğru olduğuna inanır. Annesinin ise kötü kraliçe olduğubu düşünmektedir.


Regina Mills


Kötü kraliçe. Dizinin kötü karakteridir fakat zamanla iyi yanlarını da göreceğiz. Laneti yapıp masal kahramanlarını dünyamızda Storybrooke'a hapsetmiştir. Masal kahramanları ise hafızalarını kaybetmiştir.


Rumplestiltskin


Dizinin diğer kötü karakteri Rumplestiltskin. Muhteşem büyü gücüne sahiptir, kötü kraliçeden bile güçlüdür. Lanetin asıl sahibi Rumplestiltskin'dir, laneti yapıp kötü kraliçeye vermiştir. Aynı zamanda Emma'nın 28 yıl sonra masal kahramanlarını kurtaracağını söyleyende odur.


Pamuk Prenses


Emma'nın annesi, Rumplestiltskin'in kehanetinden sonra Emma'yı lanetten korumak için bir ağaçtan bir dolap yapıp onu dünyamıza göndermişlerdir. 28 yıl sonra Pamuk yaşlanmadığı için Emma ile neredeyse aynı yaşlardadır ve Emma'nın en iyi arkadaşı olacaktır.


Yakışıklı Prens


Emma'nın babası, yakışıklı prens aynı hikayedeki gibi pamuk prensesi öper ve onu uyandırır fakat onlar evlendikten sonra kötü kraliçe laneti yapar. Bundan önce Emma'yı kurtarırlar fakat artık hiçbirşey hatırlamamaktadırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder