4 Şubat 2013 Pazartesi

Karayip Korsabları 2 - Ölü Adamın Sandığı


Serinin ikinci filminde Will ve Elizabeth tutuklanır ve Kumandan Cutler Beckett, Will'i Elizabeth'i kurtarmak için Jack'in pusulasının peşine gönderir. Jack'in ise daha büyük sorunları vardır. 13 yıl önce her korsanın yaptığı gibi, denizlerde özgürce yelken açmak için Efsanevi Uçan Hollandalı'nın ölümsüz Kaptanı Davy Jones ile anlaşma yapmıştır. Davy Jones'un ölümsüzlüğünün sebebi ise deniz Tanrıça'Sı Calypso'nun yaptığı lanettir. Jones'un görevi bu dünyadan göçen ruhlara diğer dünyanın yolunu göstermektir. Karada bir gün denizde on yıl, Davy Jones'un laneti budur. Fakat Jones bu kuralı bozduğu için yüzü bir ahtopota dönüşmüştür. Kalbini göğüs kafesinden çıkarmış ve güvende tutmaktadır. Kim Davy Jones'un kalbini bıçaklarsa Davy Jones'un yerine geçer ve laneti kucaklar.



Jack'in ise Jones'a 100 ruh borcu vardır, bu yüzden Davy Jones'un korkunç yaratığı Kraken, Jack'in peşindedir. Fakat Jack ölümsüzlükten hala vazgeçmemiştir. Davy Jones'un kalbinin peşine düşer ve bir taraftan da Kraken den kaçmaya çalışır. Kaçışı sırasında durduğu bir adada yerliler onu insan bedenine hapsolmuş bir Tanrı sanırlar. Jack gittiği heryerde başına dert açtığı gibi burada da açtığı dertten bir şekilde kurtulmaya çalışacaktır.



Elizabeth ise tabiki boş durmayacaktır. Hapsedildiği yerden kaçıp Will'in peşine düşer. Will'i ararken Jack ile karşılaşır ve olayların içine o da dahil olur.


Norrigton da Donanmadan atıldıktan sonra Jack'in tayfasına katılarak olaylara dahil olacaktır. Bakalım Jack bu sefer nasıl maceralara atılıp, başına açtığı belalardan nasıl kurtulacak.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder